Αποχωρεί από το Πρωτάθλημα ο Π.O. Eλασσόνας

Με μια επιστολή ο πρώην πρόεδρος του ΠΟΕ, Αντώνης Λιανός, θέλει να ζητήσει συγνώμη από την ομάδα όπου υπηρέτησε.

Πιο αναλυτικά:

Πριν ενάμιση χρόνο ακριβώς, είχα την τιμή και την υπερηφάνεια να υπογράψω κάτω από το βιβλίο των πρακτικών της ομάδας του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελασσόνας σαν πρόεδρός της. Ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που σε ένα μουδιασμένο κλίμα από ανθρώπους που ενδιαφερόντουσαν για αυτήν την ομάδα μέσα στο Δημαρχείο Ελασσόνας, επιλέχτηκα να αναλάβω πρόεδρος στην μετά Ανδρέα Πάτση εποχή.

Για ένα μήνα έτρεχα με τον Γιάννη Δραγατσίκη και τον Βασίλη Σαμαρά, τον Ανδρέα Νικούλη και τον Βασίλη τον Βαρνά, τον Βαγγέλη τον Γκουτζουρέλα και τον προπονητή τότε Νίκο Φώλλα και με τα άλλα παιδιά μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, η ομάδα να κατεβεί στο γήπεδο. Εξαιτίας των προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, δύο μήνες μετά παραιτήθηκα και εκλέχτηκε νέος πρόεδρος ο Γιώργος Τριανταφύλλου. Η ομάδα μπήκε σε μια σειρά, μέχρι το καλοκαίρι, είχε καλές και κακές στιγμές και υποβιβάστηκε στην Α΄ΕΠΣΛ. Το επόμενο καλοκαίρι συνέβησαν ακριβώς τα ίδια σκηνικά. Ο Γιώργος Τριανταφύλλου παραιτούνταν και ο Θωμάς Ζηρδέλης αναλάμβανε. Όλοι που ζήσαμε την ομάδα είτε από την κερκίδα είτε από το ρεπορτάζ, ξέραμε πως ήταν η πιο δύσκολη χρονιά και πως τα παιδιά θα κάνανε υπερπροσπάθεια.

Θωμάς Ζηρδέλης, Ευάγγελος Γκουτζουρέλας, Κώστας Σιδηρόπουλος, Τάσος Δατσογιάννης… Τέσσερα άτομα για μια ομάδα με 12.000 πληθυσμό… Άλλοι θα γράψουν πως «κάποιοι διώξανε τον Πάτση και φωνάζανε, τώρα που είναι;», άλλοι θα ισχυριστούν πως «τι την θέλανε την ομάδα και την πήρανε;»… Όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή πέρα από το τυπικό της υπόθεσης. Υπάρχει μια ιστορία, μια φανέλα και αμέτρητες συγκινήσεις… Και όσοι αγαπούσαν αυτήν την προσπάθεια, με μηδενική οικονομική δυνατότητα πια, βγήκαν μπροστά φέτος.

Διώξανε τα μεγάλα συμβόλαια, απομάκρυναν ποδοσφαιριστές που κόστιζαν και σήκωσαν μπαϊράκι. Ένα όνειρο που πολλοί πρόεδροι στην ομάδα πριν είχαμε, το υλοποίησαν. Φτιάξανε μια ομάδα με 25 αλάνια, 25 Ελασσονίτες από την επαρχία, 25 16άρης-18άρηδες-20άρηδες που μπορεί να χάνανε στο αποτέλεσμα, κερδίζανε στο μέλλον.

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ… Κάποτε φώναζαν όλοι… «Δεν παίζουν τα δικά μας παιδιά» ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ».

Δεν θα αναρωτηθώ λοιπόν και εγώ, «που είναι όλοι αυτοί που διώξανε τον Πάτση», όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στην Ελασσόνα. Αυτό έγινε δυο χρόνια πριν. Θα αναρωτηθώ ένα πράγμα: «ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΕ;»

Το τηλέφωνο προσωπικά έσπασε, από το Σάββατο το βράδυ για να δώσουν στον δημοσιογράφο και άνθρωπό τους, την αποκλειστικότητα της απόσυρσης του ανδρικού Π.Ο.Ε., σε εμένα και μετά στα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε.. Μάλιστα την Παρασκευή στην Γενική Συνέλευση, οι άνθρωποι του Π.Ο.Ε. μου τόνιζαν πως «Γράψε την εικόνα. Δεν είναι δυνατόν τα δικά μας παιδιά πια να παίζουν και κανείς να μην ενδιαφέρεται».

Δεν έγραψα τίποτα. Δεν απάντησα σε κανένα τηλέφωνο που με καλούσε. Δεν ήθελα να πιστέψω πως θα φτάναμε εδώ. Ναι οι εποχές είναι σκληρές οικονομικά αλλά μένανε τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και του χρόνου οι βάσεις θα ήταν αυτές που θα δίνανε το αποτέλεσμα.

Όμως
Οι εποχές που κάποιοι κάνανε τα τραπέζια τους και λέγανε στα μαγαζιά «Γράψε Π.Ο.Ε., ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ»…

Οι εποχές που κάποιοι καπηλευόντουσαν τον Π.Ο.Ε. για τις εκλογές και τις ψήφους «ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ»…

Οι εποχές που κάποιοι παίζανε παιχνίδια και είχαν σκοπιμότητες, «ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ»…Ο Π.Ο.Ε. «χρεοκόπησε» και έβαλε ταφόπλακα.

Υπήρξαν επιχειρηματίες στην Ελασσόνα και εκτός, που καταστράφηκαν ολοσχερώς για την αγάπη τους για τον Π.Ο.Ε.. Και κανείς δεν βρέθηκε να τους πει «Ένα ευχαριστώ». Υπήρξαν επιχειρηματίες στην Ελασσόνα που δίνανε τα 100 ευρώ για να βλέπουν την ομάδα να αγωνίζεται και δεν αναγνωρίστηκε ποτέ η προσφορά τους. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη, που η ομάδα πήγαινε χωρίς λεωφορεία να αγωνιστεί, που ματώσανε την φανέλα αυτή… Υπήρχαν προπονητές που από τον Π.Ο.Ε. ξεκίνησαν και από τον Π.Ο.Ε. σταμάτησε η καριέρα τους.

ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ…ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΕΛΑ…

Παρακαλώ προσωπικά τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο, ως οφείλει να αναγνωρίσει την σημαία του Π.Ο.Ε., που δόξασε την Ελασσόνα όσο κανείς άλλος σε αθλητικό επίπεδο και δοξάστηκε στο πανελλήνιο όπως λίγες ομάδες, να την ανακηρύξει τοπικό σύμβολο της περιοχής και να μην κατέβει ποτέ από τον ιστός της στο γήπεδο, όπως εδώ και 51 χρόνια ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑΣ.

Γιατί αν υπάρχει ελπίδα ο Π.Ο.Ε. να αναστηθεί ξανά, θα γίνει από το μηδέν…
Γιατί αν υπάρχει η λέξη αξιοπρέπεια, πρέπει έξω από τον τοίχο του Γηπέδου, να γραφτεί ένα σύνθημα…

«ΣΥΓΝΩΜΗ Π.Ο.Ε….»

Αντώνης Λιάνος,
Πρώην πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελασσόνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s